TEIXIM XARXES D'ALIANCES I SUPORT MUTU

La Comunalitat de Valls organitza un cicle de xerrades i tallers sobre les migracions, una proposta què pretén fomentar les xarxes de suport mutu al municipi.

Les diverses activitats incorporaran temàtiques com la regularització de persones o la presentació del llibre Migracions amb David Karvala.

La població estrangera resident a Catalunya és d’1.271.810 persones segons les dades del padró d’habitants a 1 de gener de 2022, una xifra que representa el 16,3% de la població catalana, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat, 2023). La Comunalitat de Valls, en el marc del grup de treball sobre la xarxa de migrants, organitza un cicle d’activitats per conscienciar de la importància de l’autoorganització per resoldre problemes que es troben les mateixes persones migrades. En el marc de l’àmbit de la xarxa de Migrants, s’han organitzat un total de tres activitats, les dues primeres de les quals ja disposen d’una data determinada. En primer lloc, el dimecres 18 d’octubre a les 18.30 h, al local de la Comunalitat de Valls, al carrer de la Zeta nº2, l’advocada del programa de migracions de Caritas Diosesana de Tarragona, Roxana Yzusqui explicarà les diferents formes de regularització de persones migrants. En aquesta trobada es parlarà sobre com obtenir permisos de residència, i de residència i treball, els requisits i com tramitar-los.


En segon lloc, el divendres 27 d’octubre a les 19.30h a la Sala dels Arcs de Ca Robusté, a la Cooperativa d’Habitatges La Titaranya, i en col·laboració amb la fira del pensament crític i l’acció conscient, Altres Lletres, organitza la presentació del llibre Migracions amb David Karvala, coordinador i militant de la xarxa anticapitalista Marx21 i Maria Dantas, activista antirracista d’Unió Contra el Feixisme i el Racisme de Catalunya i Mulheres Brasileiras Contra o Fascismo.


Aquests actes aniran complementats amb una altra programació més àmplia en els mesos vinents. Tota la informació d’aquests actes es podran consultar a la pàgina web i a les xarxes socials de la Comunalitat de Valls.

© 2023 La Comunalitat de Valls – Disseny Web La Caseta del Cubos